Terug naar overzicht
iPad klas

Apple in de klas

Apple in de klas

Problemen oplossen, creativiteit en samenwerken zijn vaardigheden die we allemaal nodig hebben. Het helpt kinderen bij hun ontwikkeling in de wereld van vandaag en bij het vormgeven van de wereld van morgen .Elk kind wordt geboren met een gezonde dosis creativiteit. Een van de belangrijkste taken van leerkrachten is die verder te stimuleren. Met iPad en Mac hebben we talrijke voorbeelden van hoe het kan in de praktijk. 

Apple brengt voortdurend nieuw materiaal uit waarmee leerkrachten het creatieve talent van leerlingen kunnen voeden. Niet alleen hardware, maar ook tools, inspiratie en les­programma’s.

Digitale Eindtermen

Je weet als geen ander hoeveel impact de eindtermen hebben op jouw job. Sinds 1 september 2019 zijn nieuwe eindtermen van kracht voor de eerste graad van het secundair onderwijs in Vlaanderen. Samen met Apple ontwikkelden we een brochure vol creatieve lesideeën die je helpen bij het behalen van deze eindtermen.
Download de brochure

Lesgeven in programmeren

Wanneer je lesgeeft in programmeren, leer je kinderen niet alleen de taal van de technologie. Je laat ook een andere manier van denken zien, en leert ze hoe ze ideeën tot leven kunnen brengen.

Swift Playgrounds is geschikt om leerlingen vanaf acht jaar kennis te laten maken met de programmeertaal die ook door professionele app-ontwikkelaars wordt gebruikt. Met het lesprogramma ‘Ontwikkelen in Swift’ leren leerlingen vanaf 14 jaar programmeren als professionals, als extra activiteit of om een certificering te behalen.
Ontdek Everyone can code

Creatieve skills voor iedereen

Alle leerlingen leren anders, vinden inspiratie in andere dingen en delen ideeën op hun eigen manier. Onderzoek heeft uitgewezen dat creatieve expressie de betrokkenheid van leerlingen vergroot. En dit zorgt er weer voor dat ze meer verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen ontwikkeling.‘Iedereen is creatief’ is ontwikkeld met de hulp van leerkrachten en creatieve professionals en omvat vier projecthand­leidingen om leerlingen te laten kennismaken met de basis­beginselen van video, fotografie, muziek en tekenen.
Ontdek Everyone can create

Apple TV

Door een Apple TV aan te sluiten op je televisie of projector kun je op een heel nieuwe manier met je leerlingen samenwerken. Zo heb je tijdens het lesgeven veel meer bewegings­vrijheid in het klaslokaal en kun je wie dat nodig heeft tussendoor een handje helpen. Leerlingen kunnen ook hun eigen werk aan de klas laten zien door hun eigen iPad of Mac via Apple TV weer te geven, draadloos via AirPlay.

Totaaloplosingen

Speciaal voor scholen ontwikkelden we de Digitale Boekentas en de Mobiele Klas: 2 totaaloplossingen met iPads, bescherming, en beheer.
Meer info

Wil je graag meer info over onze oplossingen?

Web-form is not active.