Terug naar overzicht
Apple Device Management

Beheer

Draadloos beheer: eenvoudig maar doortastend

Met een Mobile Device Management (MDM) oplossing beheert de ICT-coördinator op een eenvoudige manier alle iPads, Macs en Apple TVs van de school. Door het Device Enrolment Program schrijven toestellen zich automatisch en onverbreekbaar in bij de juiste MDM van zodra je ze aanzet. Bovendien kan je er de supervisie modus mee activeren, waarmee je belangrijke instellingen beheert.

De juiste tools

De afgelopen jaren kende de MDM markt een ware wildgroei. Uit de honderden oplossingen die er bestaan selecteerden wij er twee voor het onderwijs: Jamf Pro en Zuludesk. Op basis van een aantal parameters adviseren wij welke het beste bij jouw school en situatie past.

Een heel belangrijke basis voor de keuze in tools, ligt bij de manier waarop iPads gaan worden ingezet. iPads implementeren op school kan namelijk op verschillende manieren. Switch onderscheidt hierin 4 modellen. Gezien elke school zijn eigenheid heeft, en dus andere noden en behoeften, zal de keuze voor een bepaald model variëren van school tot school.
Ontdek de 4 modellen

Beheren kan je leren

Een goede voorbereiding is de sleutel tot een succesvolle uitrol zodat je echt het meeste uit je toestellen haalt. Tijdens een Zuludesk Kickstart of Jamf Pro Jumpstart leren we je een aantal basisprincipes zodat je de juiste keuzes maakt tijdens de uitrol en het beheer van je iPads.
Ontdek Zuludesk Kickstart

Apple School Manager

Apple School Manager is een eenvoudige webportal waarmee IT-beheerders gebruikers, devices en materiaal vanaf één centrale plek kunnen beheren.

Schrijf je school of scholengemeenschap in bij Apple School Manager en maak verschillende schoolsites aan, koop boeken en apps, maak Beheerde Apple ID’s aan voor leerlingen en personeel en plaats je Apple toestellen onder een beheerplatform (MDM).

Klaslokaal-app

Met de Klaslokaal-app maak je van je iPad – en nu ook je Mac – een veelzijdige onderwijsassistent. Hiermee controleer je elke iPad in de klas. Je begeleidt leerlingen bij de lessen en zorgt dat ze zich op hun werk concentreren.

Klaslokaal maakt het ook makkelijk om informatie te delen. Met AirDrop kun je bestanden ontvangen en versturen naar individuele leerlingen of de hele klas. En je kunt ook werk van leerlingen op het grote scherm laten zien.

Schoolwerk-app

De Schoolwerk-app helpt leerkrachten meer uit de creatieve mogelijk­heden van iPad te halen. Zo kun je eenvoudig opdrachten uitsturen en ontvangen, de voortgang van leerlingen volgen in onderwijsapps, en een-op-een met leerlingen samenwerken. In real time, waar je ook bent.

Ook voor leerlingen is de app heel handig in het gebruik. Opdrachten verschijnen automatisch op hun iPad, gesorteerd op vak, inleverdatum en prioriteit.

** Binnenkort verkrijgbaar **

Wil je graag meer weten over Mobile Device Management? 

* Verplichte velden