Terug naar overzicht
Workshops

Traject Leiderschap en Visie

Leiderschap & Visie in het basis- en in het middelbaar onderwijs

Je bent ervan overtuigd dat je school moet innoveren. Je wil technologie inzetten in de lessen om je leerlingen klaar te stomen voor toekomstige jobs. Je weet dat je je leerprocessen moet vernieuwen om onze kinderen voor te bereiden op de wereld van morgen. Alleen…Hoe begin je hier aan? Je zit met een hoop vragen. Wees gerust: heel wat scholen stoten op dezelfde hindernissen. Het uitwerken van een beleid vraagt ook heel wat energie. Switch heeft een jarenlange expertise bij het inzetten van Apple-technologie in het onderwijs. Vanuit deze ervaring willen wij scholen graag helpen door hen te begeleiden tijdens het traject van innovatie. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat het iPad-project van jouw school succesvol is.

Inhoud

We analyseren de huidige situatie van je school. Waar staan we nu? We kijken samen naar de toekomst. Waar willen we naar evolueren? Wat is ons doel? We zoeken een antwoord op enkele cruciale vragen: Hoe past technologie in de huidige visie van de school en hoe gaan we die technologie concreet inschakelen in ons onderwijs? Hoe kan technologie een hefboom zijn om onze leerprocessen te vernieuwen? Alle elementen van de 7 Sprongen naar een Digitale School komen aan bod.
Ontdek de 7 Sprongen

Voor wie?

We verwachten van elke school deze 3 personen: Directie, ICT-Coördinator en een collega die actief in de klassen komt (leerkracht, zorg, of pedagoog). Dit is echt noodzakelijk voor het slagen van de workshop en dus verplicht om te kunnen deelnemen.

Praktisch

Aantal deelnemers: het traject wordt georganiseerd, voor maximum 5 scholen (en dus15 deelnemers).

Duur van de opleiding: 2 dagen. De eerste dag bezoeken we een school waar iPads al helemaal zijn ingeburgerd in de lessen en doorlopen we samen de 7 Sprongen naar een Digitale School. De tweede dag gaan we aan de slag en werken we jullie eigen visie uit.

Inschrijving

Deelnameprijs: €150 per school (3 personen).

Deze opleiding wordt regelmatig opnieuw georganiseerd. Nog geen data bekend of lopende inschrijvingen volzet? Stuur ons gerust een mailtje!

Schrijf je hier in:

Middelbaar: 22/11/19 en 24/01/20

Basis: 29/11/19 en 31/01/20

Wil je graag meer weten over het traject Leiderschap en Visie? 

* Verplichte velden