Terug naar overzicht
Workshops

Workshop Leiderschap en Visie

Leiderschap & Visie in het basisonderwijs

Je bent ervan overtuigd dat je (basis)school moet innoveren. Je wil technologie inzetten in de lessen om je leerlingen klaar te stomen voor toekomstige jobs. Je weet dat je je leerprocessen moet vernieuwen om onze kinderen voor te bereiden op de wereld van morgen.

Alleen…Hoe begin je hier aan? Je zit met een hoop vragen.

Wees gerust: heel wat scholen stoten op dezelfde hindernissen. Het uitwerken van een beleid vraagt ook heel wat energie. 

Switch heeft een jarenlange expertise bij het inzetten van Apple-technologie in het onderwijs. Vanuit deze ervaring willen wij scholen graag helpen door hen te begeleiden tijdens het traject van innovatie. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat het iPad-project van jouw school succesvol is.

Inschrijven

We spreiden de workshop over 2 dagen. De eerste dag bezoeken we een ADS (Apple Distinguished School) en doorlopen we samen de 7 Sprongen naar een Digitale School. De tweede dag gaan we aan de slag en werken we jullie eigen visie uit.

30 november & 18 januari

De start van een boeiend traject

Tijdens de workshop Leiderschap & Visie analyseren we samen met jullie de huidige situatie van je school. Waar staan we nu? We kijken samen naar de toekomst. Waar willen we naar evolueren? Wat is ons doel? 

We zoeken een antwoord op enkele cruciale vragen: Hoe past technologie in de huidige visie van de school en hoe gaan we die technologie concreet inschakelen in ons onderwijs? Hoe kan technologie een hefboom zijn om onze leerprocessen te vernieuwen? Alle elementen van "de 7 sprongen naar een digitale school” komen aan bod. 


Aan het einde van deze workshop heeft je school de krijtlijnen van een visie uitgestippeld en heb je kennis gemaakt met een school die het visie-traject vandaag al tot uitvoering brengt. Vanuit deze basis krijgt je project een duidelijke vorm.

Voor wie is deze workshop?

We verwachten van elke school deze 3 personen: Directie, ICT-Coördinator en een collega die actief in de klassen komt (leerkracht, zorg, of pedagoog). Dit is echt noodzakelijk voor het slagen van de workshop en dus verplicht om te kunnen deelnemen.

Kostprijs voor deze 2-daagse workshop

€150 per school

Bart Boelen

Bart Boelen is innovator Nieuwe Leermethodieken op de T2-campus en Pedagogisch ICT-coördinator aan het Atlas College Genk. Hij is oprichter van de Vlaamse mediacoachopleiding als docent aan de lerarenopleiding van de UCLL. Bart heeft altijd gestreefd naar effectief gebruik van ICT in de klas. Als Apple Education Trainer en Apple Distinguished Educator beheert Bart een iPad-pool en inspireert hij collega's om de veelzijdigheid van de iPad uit te buiten in hun lessen.

Ciska Schrooten

Ciska Schrooten is logopediste van opleiding en heeft haar carrière vooral opgebouwd in het buitengewoon onderwijs, waar ze de kar trok van type 9 en innovatie. Ondertussen werkt ze als Education Business Manager voor Switch en ook nog steeds als docente aan de UCLL. Ze heeft zich grotendeels toegespitst op aangepast onderwijs op maat van leerlingen met een beperking, en dan vooral autisme. In 2017 behaalde ze de onderscheiding van Apple teacher en ADE (Apple Distinguished Educator).

Wil je meer info over onze workshops?

Vul onderstaand formulier in en ons Education team neemt spoeding contact met je op. 

* Verplichte velden