Terug naar overzicht
Focus

Focus Brain

 

  


Focus brain

De multitask-mythe is een van de populairste van het moment. Mythe? Je leest het goed! Ons brein is eigenlijk helemaal niet in staat om twee dingen tegelijk te doen, maar kan enkel aan een razend tempo tussen taken switchen. En daardoor verlies je tijd en energie. Dat we zo gebrand zijn op duizend-en-een dingen door elkaar doen is niet zo gek, aangezien we elke dag een massa prikkels op ons afgevuurd krijgen. We kunnen ons nog amper op één ding concentreren (of toch niet langer dan een paar minuten aan een stuk), en dat is jammer. Want om het maximum uit je brein te halen, heb je ‘focus time’ nodig. En daar is een hele module aan gewijd in het ‘Upgrade your brain’-programma!

Concentratie is geen evidentie

Sociaal contact is een basisbehoefte die diepgeworteld zit in ons brein. Wanneer we contact hebben met anderen, komen er dan ook heel wat stoffen vrij in onze hersenen, waaronder oxytocine. Deze stof wordt weleens het ‘love hormone’ of het knuffelhormoon genoemd, en hoewel aanrakingen er inderdaad een invloed op hebben, is fysiek contact niet de enige vereiste. Het hormoon komt evengoed vrij als je bijvoorbeeld nauw samenwerkt met anderen of als je je deel voelt van een groep. En oxytocine draagt bij tot ons gevoel van welzijn en geluk. 

Het belang van beter leren focussen

Word je op het einde van de dag overvallen door het gevoel dat je ‘alles en niets’ gedaan hebt, dan ontbrak het je aan focus. Een gemiste kans, want net daarmee kun jij het verschil maken. Alleen als je je goed kunt concentreren op wat telt en je al de rest naar de achtergrond kunt verbannen, haal je het maximum uit je brein. Via de opdrachten in de ‘focus brain’-module spoor je je prefrontale cortex – de CEO van je hersenen – aan om langer onafgebroken op iets te focussen, en leer je afleidingen te negeren. 

Klaar om je focus te verbeteren?

Of wil je eerst de andere modules verkennen? Concentreer je, en maak je keuze!
Ontdek de andere modules