Terug naar overzicht

Verklaring over de AVG

De Algemene Verordening inzake Gegevensbescherming (AVG, ook GDPR in het Engels) is een nieuwe verordening van de Europese Unie, waarin de gegevensbescherming voor alle personen in de EU eengemaakt en versterkt wordt.  De AVG trad op 27 april 2016 in werking. Na de overgangsperiode van twee jaar is de verordening vanaf 25 mei 2018 afdwingbaar.

Bij Switch zijn we ons ervan bewust dat deze verordening een serieuze impact zal hebben op onze manier van werken. De bescherming van uw en onze gegevens is erg belangrijk voor ons en we zullen de nieuwe verordening dan ook nauwgezet volgen. We startten in 2017 al een project op, zodat we voor 25 mei 2018 aan de regels van de AVG zouden voldoen. We stelden een plan op, met de volgende stappen:

  • Een dataregister opstellen
  • Nieuwe processen en beleidslijnen invoeren, conform de AVG • Alle contracten en overeenkomsten aanpassen
  • Processen voor gegevens kwaliteitsbeheer opstellen
  • Al onze werknemers opleiden over de AVG

Ons project wordt ondersteund door een gekwalificeerde en vertrouwde partner, zodat we ons stappenplan correct kunnen afwerken.

De bescherming van uw en onze gegevens is een topprioriteit. Heb je toch een vraag over de verwerking van je data onde de GDPR? Gebruik dan het DataRequest formulier.