Terug naar overzicht
Pause

Pause Brain

 

  


Pause brain

Met een fit brein geef je je leven en je carrière een boost. Maar je hersenen zijn opgebouwd uit vele tientallen miljarden zenuwcellen, en om die allemaal de baas te kunnen, heb je misschien wat hulp nodig! Gelukkig krijg je in december bij aankoop van eender welk Apple-toestel gratis toegang tot de ‘pause brain’-module van het ‘Upgrade your brain’-programma, waarmee je je hersenen leert pauzeren – én herladen.

Waarom je brein pauze nodig heeft

Je denkt wellicht dat je alleen door te blijven malen tot oplossingen en inzichten komt… maar niets is minder waar! Je hersenen hebben rustmomenten nodig om net dán met een briljant inzicht op de proppen te komen of een complex probleem te ontwarren. Tijdens die ogenblikken van lage activiteit, schakelt je brein over op het cruciale ‘default mode network’ (in plaats van het ‘executive network’ dat actief is wanneer je gefocust bent). Het ‘default mode network’ trakteert je niet enkel op aha-erlebnissen, maar helpt je ook om empathischer te zijn en je mentale batterijen weer op te laden. Je brein hoeft dus niet continu op volle toeren te draaien – integendeel. 

Opnieuw leren pauzeren…

Gun je overprikkelde brein af en toe een pauze door eens afwezig in een tijdschrift te bladeren, uit het raam van de trein te staren of te kijken hoe je koffie uit de machine druppelt. Dit is minder vanzelfsprekend dan het lijkt. Ga maar eens bij jezelf na: voel jij je soms schuldig als je een pauze neemt, ontspant of even niets doet? Of weet je zelfs nog amper hoe je dat doet (tip: op je smartphone tokkelen telt niet)? Je bent niet de enige. We plannen onze agenda’s helemaal vol en hollen ze vervolgens achterna. Tijd voor verandering!

… tijdens het ‘Upgrade your brain’-programma

Als je de ‘pause brain’-module doorloopt, krijg je concrete opdrachten tegen een bepaalde deadline en kun je je voortgang makkelijk monitoren. Bovendien verzamel je stapsgewijs inhoud voor je persoonlijke toolbox: boeken die door de makers van de module interessant bevonden werden, relevante blogartikels én tips van de rest van de community. Je leest het goed: je bent niet alleen. Bovendien kun je zelf iemand uitnodigen om de module gratis samen met jou af te werken. Peer pressure, maar dan op de goeie manier! Ontdek de andere modules, of begeef je naar onze webshop of fysieke winkels voor een Apple-product, zodat je ‘Upgrade your brain’ kosteloos kunt proberen.
Ontdek de andere modules