Polestar 2 (2024) prijs met specificaties en actieradius

Polestar 2 prijs

Polestar 2 prijs, specificaties en actieradius

De Polestar 2 staat symbool voor de toekomst van elektrische voertuigen. Met de lancering van zijn nieuwste model in 2024, heeft Polestar opnieuw de grenzen van innovatie en duurzaamheid verlegd. De Polestar 2, die 100.000 verkochte exemplaren overgeschreden heeft in 2022, combineert geavanceerde technologie met milieubewustzijn, wat het een uitstekende keuze maakt binnen het elektrische auto segment.

Specificaties van Polestar 2 2024

Kracht en efficiëntie gecombineerd

De 2024 Polestar 2, variërend van de Standard Range Single Motor met een 69 kWh batterij tot de Long Range Dual Motor met een capaciteit van 82 kWh, biedt indrukwekkende prestaties. De transformatie naar achterwielaandrijving bij de Single Motor-versies zorgt voor een levendiger rijervaring. Met een kracht van tot wel 299 pk (220 kW) en een koppel van 490 Nm, versnelt de Polestar 2 moeiteloos van 0 naar 100 in slechts 6.2 seconden. Het laadvermogen wordt geoptimaliseerd met zowel AC als CCS snelladen, waardoor de EV snel en gemakkelijk opgeladen kan worden.

Innovatie in laadtechnologie

Het laadproces van de Polestar 2 is ontworpen voor maximale flexibiliteit. Met een thuislaadtijd van ongeveer 8 uur via een 11 kW AC-laadpaal en de mogelijkheid tot snelladen met een maximale capaciteit van 205 kW DC, is de Polestar 2 uitgerust om aan diverse laadbehoeften te voldoen.

Actieradius van Polestar 2 Long Range

Ongeëvenaarde vrijheid

De Long Range Single Motor variant van de Polestar 2, uitgerust met een 82 kWh batterij, biedt een ongekend WLTP-rijbereik tot 654 km. Deze uitbreiding van het rijbereik maakt de Polestar 2 perfect voor lange afstanden, zonder dat de frequentie van het opladen een zorg vormt.

Seizoensgebonden flexibiliteit

De praktische actieradius van de Polestar 2 Long Range kan variëren door factoren als rijstijl, klimaat en route. Dit model toont een aanpasbaarheid aan verschillende rijomstandigheden, wat bewijst dat de Polestar 2 een betrouwbare keuze is voor elk seizoen.

Kenmerken van de Polestar 2 Elektrische Auto:

Een harmonie van vorm en functie

De Polestar 2 schittert met zijn Scandinavisch design en biedt naast de Standard Range en Long Range opties ook een variatie aan motorconfiguraties. Met innovatieve snellaadopties en een Android-gebaseerd infotainmentsysteem, stelt de Polestar 2 een nieuwe norm voor de integratie van technologie in het design van elektrische auto’s.

Duurzaamheid op de voorgrond

De nadruk op duurzame materialen onderstreept het engagement van Polestar voor milieubewustzijn. De Polestar 2 niet alleen excelleert in esthetiek en prestaties maar bevordert ook een groenere toekomst.

Belgische prijs van de Polestar 2

Voor Belgische kopers begint de prijs van de Polestar 2 Standard Range Single Motor vanaf €46.900, met de Long Range en Dual Motor versies die respectievelijk vanaf €49.900 en €53.900 starten. Deze prijzen positioneren de Polestar 2 als een competitief geprijsde elektrische auto, die een uitstekende balans tussen prijs en prestatie biedt. Zo wordt ook toegang verleend tot een hoogwaardige elektrische auto die niet alleen technologisch geavanceerd is, maar ook economisch voordelig, dankzij de belastingvoordelen en subsidiemogelijkheden voor elektrische voertuigen in België. Deze combinatie zorgt ervoor dat luxe en geavanceerde technologie toegankelijk gemaakt wordt voor een breder publiek.

Oplaadtijd van de Polestar 2

Met een thuislaadtijd van ongeveer 8 uur voor de 11 kW AC-laadpaal en de capaciteit voor snelladen via CCS, biedt de Polestar 2 een breed scala aan oplaadmogelijkheden om aan de behoeften van elke gebruiker te voldoen. Snelladen daarentegen kan de accu in slechts 28 minuten van 10% tot 80% brengen, dankzij het maximale snellaadvermogen van 205 kW. De flexibiliteit in opladen verzekert dat de Polestar 2 altijd klaar is voor je volgende avontuur.

Kosten voor een volle accu Polestar 2

Het volledig opladen van de Polestar 2 kost gemiddeld tussen de €5,88 en €14,28, afhankelijk van de gekozen laadmethode zoals ‘thuis laden tot publiek laden’ en de stroomtarieven’. Dit maakt de Polestar 2 een kostenefficiënte optie binnen het elektrische segment, perfect voor wie op zoek is naar een combinatie van prestatie en efficiëntie en een slimme keuze voor zowel het milieu als je portemonnee.

Polestar 2 prijs, specificaties en actieradius De Polestar 2 staat symbool voor de toekomst van elektrische voertuigen. Met de lancering van zijn nieuwste model in 2024, heeft Polestar opnieuw de grenzen van innovatie en duurzaamheid verlegd. De Polestar 2, die 100.000 verkochte exemplaren overgeschreden heeft in 2022, combineert geavanceerde technologie met milieubewustzijn, wat het een…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *