Terug naar overzicht
Eat

Sleep Brain

Sleep brain

Of je nu een ochtendmens bent dat zonder problemen uit de veren veert, of een avondmens dat pas onder de wol kruipt nadat de dag he-le-maal ‘op’ is: voldoende slapen moeten we allemaal! Toch blijkt dat niet vanzelfsprekend. Als er in onze overvolle agenda’s érgens op beknibbeld moet worden, dan is het vaak op slaap. De verkoop van slaapmedicatie zit dan ook in de lift. Gelukkig bestaan er gezondere alternatieven om je brein de rust te gunnen die het zo broodnodig heeft. Wat dacht je bijvoorbeeld van de ‘sleep brain’-module van het ‘Upgrade your brain’-programma?

Meer slaap, meer veerkracht!

Er wordt weleens gezegd dat er geen tovermiddelen bestaan om je productiviteit te verbeteren en je veerkracht te verhogen. Toch komen voldoende slaap (voor de gemiddelde mens betekent dat acht uur per nacht) en een kwaliteitsvolle nachtrust aardig in de buurt! Wie goed uitgerust is, presteert beter, kan tegenslagen beter verwerken en komt – ook niet onbelangrijk – goedgemutster de dag door. Want dat de meeste mensen na een onderbroken nacht niet meteen het zonnetje in huis zijn, hoeven we je vast niet te vertellen. 

Het licht uit in ons brein – of toch niet?

Wanneer je slaapt, ligt je lichaam stil (of niet-zo-stil, als je een wroeter bent die steevast wakker wordt met zijn kopkussen tussen zijn tenen of zijn laken rond zijn hoofd). Maar in je brein is het allesbehalve kalm! Tijdens je slaap draaien je hersenen op volle toeren om afvalstoffen uit je brein te verwijderen, en om de indrukken van de afgelopen dag te verwerken, op te slaan, te organiseren én te consolideren in herinneringen. En dat gebeurt in cycli, waarin REM-slaap en niet-REM-slaap worden afgewisseld. 

Wat betekent slaap voor jou?

De ‘sleep brain’-module van ‘Upgrade your brain’ vertrekt vanuit jouw persoonlijke situatie. Je krijgt vragen, zoals: ‘Heb je problemen met inslapen? Met wakker worden? Of eerder met doorslapen?’. Op basis van je antwoorden krijg je opdrachten op maat, gaande van ‘vermijd schermen een uur voordat je naar bed gaat’ of ‘doe ademhalingsoefening X’. De opbouw van de module, met opdrachten, tips en andere nuttige info, is dezelfde als die van de ‘pause brain’-module waartoe je gratis toegang krijgt bij aankoop van eender welk Apple-product tijdens de maand december. Probeer het uit, of ontdek de andere modules!
Ontdek de andere modules