Terug naar overzicht
9 redenen om Mac te gebruiken in jouw bedrijf

Er is altijd wel een Mac die aansluit bij wat je nodig hebt voor je bedrijf, van notebooks met een batterij die de hele dag meegaat tot snelle desktopcomputers. De software en hardware van elke Mac werken naadloos samen, zodat alles wat je doet eenvoudig en intuïtief gaat.

Uitstekende prestatiesUitstekende prestaties
Elke Mac bestaat uit innovatieve onderdelen die zorgen voor een vloeiendere beeldweergave, snellere opslag en uitstekende prestaties. Alle Modellen, van de schitterende iMac met Retina 5K-display tot de dunne en lichte MacBook Air, zijn uitgerust met snelle processors, verbluffende grafische voorzieningen en geavanceerde opslagmogelijkheden. Welke Mac je ook kiest, je hebt alles in huis om de klus te klaren.
Volledig geïntegreerdVolledig geïntegreerd
macOS is gemaakt om het beste uit je Mac te halen. Je profiteert daardoor van een volledig geïntegreerd systeem waarvan de hardware en software naadloos samenwerken. macOS maakt gebruik van geavanceerde technologieën in je Mac voor een langere gebruiksduur van de batterij en de best mogelijke prestaties. En omdat
macOS speciaal is ontworpen voor de schitterende Mac-schermen komen zowel lettertypen als beeldmateriaal helemaal tot hun recht.
Eenvoudig en intuïtiefEenvoudig en intuïtief
Wat je ook zoekt en wat je ook wil delen of doen voor je bedrijf, op een Mac is het allemaal even eenvoudig. Alles is ontworpen met eenvoud en intuïtie als uitgangspunt. Dat geldt voor het bureaublad dat je ziet als je de Mac opstart, maar ook voor de apps die je elke dag voor je werk gebruikt. De apps op jouw Mac werken ook naadloos samen met die op je iOS-apparaat. Als je al een iPhone of iPad gebruikt, zal je ook op de Mac gemakkelijk je weg kunnen vinden.
Ingebouwde productiviteitsappsIngebouwde productiviteitsapps
Je Mac bevat allerlei apps die van pas komen bij je werk, bijvoorbeeld om te e-mailen, berichten te versturen, je agenda bij te houden en te internetten. In macOS Sierra zien al deze apps er simpeler en fraaier uit. En apps zoals Safari, Mail, Berichten en de Finder hebben gloednieuwe functies gekregen zodat het nog makkelijker is om doelgericht en productief te werk te gaan.
Eenvoudige samenwerkingEenvoudige samenwerking
Elke Mac is standaard voorzien van Pages, Numbers en Keynote. Met deze krachtige apps kan je documenten, spreadsheets en presentaties maken en delen – zelfs in de Microsoft Office-structuur. Met iCloud Drive kan je nog eenvoudiger je bestanden beheren en synchroniseren op verschillende apparaten. En via AirDrop deel je ze direct met iOS-apparaten van collega’s.
Meer in de Mac App StoreMeer in de Mac App Store
In de Mac App Store vind je duizenden zakelijke apps. Voor iedere taak is dus wel een handige app te vinden. Dankzij extensies werken deze apps nog beter, bijvoorbeeld als widget in het Berichtencentrum of door gebruikers direct vanuit de Finder toegang te geven tot bestanden uit diensten van derden. Via programma’s zoals het Volume Purchase Program voor bedrijven kan je eenvoudig apps aanschaffen voor je medewerkers.
Veiligheid voor allesVeiligheid voor alles
macOS Sierra is gebaseerd op het oersolide UNIX. Het zit boordevol geavanceerde technologieën die nauw samenwerken om gegevens continu te controleren, te versleutelen en bij te werken, allemaal voor een veilige Mac. FileVault beschermt je gegevens met behulp van krachtige versleutelingstechnologieën. Dankzij Gatekeeper kan je veiliger apps downloaden en installeren. En sandboxing beschermt je Mac door apps gescheiden te houden van elkaar, van je systeem en van je eigen gegevens.
Verbinding met bedrijfsnetwerkenVerbinding met bedrijfsnetwerken
Net als iPhone en iPad voelt een Mac zich thuis in elke bedrijfsomgeving, ook in een Windows-netwerk. Je kan eenvoudig diensten zoals Microsoft Exchange configureren of verbinding maken met een bedrijfsnetwerk via VPN. Het configureren, installeren en beheren van een Mac is een fluitje van een cent, dus gebruikers hebben geen hulp nodig van de IT-afdeling. Bovendien ondersteunt Mac dezelfde industriestandaarden als iOS-apparaten.
Moeiteloos beheerMoeiteloos beheer
Achter de schermen maken macOS en iOS gebruik van dezelfde frameworks die de IT-afdeling gebruikt voor het beheer en de implementatie van apparaten. De IT-afdeling kan profielen aanmaken voor het beheren van gebruikersaccounts, systeeminstellingen configureren en beperkingen en wachtwoordbeleid opleggen. En dat allemaal via dezelfde oplossing voor mobiel-apparaatbeheer die ze nu al gebruiken voor iPhone en iPad.
Is een Mac duurder dan een PC?
Het is alleszins een perceptie waar we nog vaak mee te maken krijgen. Sommige particulieren en bedrijven stemmen hun aankoopkeuze volledig af op de aankoopwaarde van hun toestel. De prijs van een Mac wordt dan vergeleken met de prijs van een gewone laptop en dan is de keuze snel gemaakt op het eerste zicht.  
Wie echter een stap verder kijkt en andere factoren in rekening brengt, krijgt zicht op de “Total Cost of Ownership” en kan zo al snel de hoge initiële investering verantwoorden. 

“Door de lagere kosten voor support en de hogere restwaarden bespaart iedere Mac die we implementeren ons geld”

- Fletcher Previn, Vice President Workplace as a Service, IBM.
Web-form is not active.