Terug naar overzicht
Webinars voor onderwijs

Opleidingen voor leerkrachten

Webinars voor onderwijsprofessionals

Gedwongen door het coronavirus moeten scholen plots op zoek naar een nieuwe manier van onderwijzen. Voor sommige scholen is de stap naar afstandsleren misschien niet meer zo heel groot. Voor andere scholen blijft het wellicht een zoektocht. Hoe dan ook biedt deze crisis voor iedereen een opportuniteit: een boeiend leertraject voor de toekomst. Wij bieden gratis webinars aan die jullie kunnen helpen om met je school tot een manier van werken te komen, die haalbaar is voor de leerkracht én de leerlingen.

Online leren in het basisonderwijs met Seesaw

Seesaw is een heel eenvoudig, visueel online platform om leren op afstand mogelijk te maken. Het is bijzonder geschikt voor kleuter- en basisonderwijs, maar wordt ook gebruikt in het buitengewoon onderwijs of 1B.
Je kan opdrachten klaarzetten, feedback geven, overzicht houden op afgewerkte taken en je leerlingen leren meteen ook heel wat over mediawijsheid. Op het einde van de rit heeft elk kind een heel visueel digitaal portfolio met opdrachten en taken die het heeft afgewerkt.

In dit webinar leer je hoe Seesaw werkt, hoe je zaken kan toevoegen aan het portfolio, hoe je opdrachten kan geven aan leerlingen en hoe je een klas aanmaakt in Seesaw.

Registreer

Host: Ann Jacobs

Schrijf je in voor deze webinar op het moment van jouw voorkeur

Video als online leermiddel

Webinars, live lesgeven, kennisclips… in tijden van gedwongen afstandsonderwijs grijpen we naar leermiddelen die we anders niet of minder gebruiken. Maar is dat wel een goed idee om je leerlingen met allerhande video-leertijd op te zadelen? Welke soorten video kan je inzetten om les te geven en welke zijn effectief? Welke dingen doe je niet of net wel om ze effectief als leermiddel in te zetten?

Op deze vragen krijg je antwoord tijdens het webinar van …

Registreer

Host: Bart Boelen

Schrijf je in voor deze webinar op het moment van jouw voorkeur

Digitale tools om te leren: het bos, de bomen, maar vooral duurzaam bosbeheer!

De coronacrisis heeft veel goodwill losgeweekt bij de edtech-bedijven. Je krijgt als leerkracht of school de kans om vele tools gratis te gebruiken. Helaas is het niet zo dat je daarmee ineens een hippe leerkracht bent die innovatief lesgeeft. Digitale tools hebben inderdaad een heel scala van mogelijkheden die je kunnen helpen.

In dit webinar leer je: Hoe je best de tools selecteert die passen in je (online) lessen. Hoe je je didactiek kan aanpassen om de tools hun leerrendement te laten halen. Hoe je een schoolbrede aanpak organiseert met als doel je leerlingen en leerkrachten geleidelijk mee te nemen in een duurzame uitrol van technologie.

Registreer

Host: Bart Boelen

Schrijf je in voor deze webinar op het moment van jouw voorkeur

Digitale Workflow: gedaan met papier op school?

Een aantal online platformen dienen zich vlotjes aan om het geven van opdrachten makkelijke te laten verlopen. Ze koppelen daar evaluatie- en ,feedbackmogelijkheden aan. Ook het delen van bestanden en samenwerken met leerlingen en collega’s is een mogelijkheid. In welke lessituaties gebruik je zo’n platform het best? Welke vormen van digitale workflow bestaan er?

In deze webinar krijg je een eerste zicht op mogelijke platformen, de manier van werken en de didactische mogelijkheden. Spoiler Alert: gooi je handboeken en schriften nog niet weg!

Registreer

Host: Bart Boelen

Schrijf je in voor deze webinar op het moment van jouw voorkeur

Heb je vragen over onze webinars? 

Vul onderstaand formulier in en ons Education Team neemt zo snel mogelijk contact met je op. 

Web-form is not active.